WILDCATS NIJMEGEN

PostHeaderIcon Team aovonden seizoen 2017-2018

informatie avondSeizoen 1017-2018 staat bijna voor de deur. Om het seizoen succesvol te beginnen organiseert Wildcats teamavonden.

Deze teamavonden zijn bedoeld voor spelers / ouders / verzorgers om de trainer(s) / coach(es) beter te leren kennen, maar ok wat de club doet en wat er van u of uw zoon / dochter verwacht wordt gedurende het seizoen.

De bijeenkomsten zijn op de volgende avonden:team avonden

De bijeenkosmten zullen plaatsvinden in de kantine van sporthal De Horstacker.
Graag tot dan!

Laatst aangepast (zondag, 13 augustus 2017 13:02)

 

PostHeaderIcon Wildcats 25 jaar

afbeelding 25 jaar-2Sommigen van jullie is het misschien opgevallen, maar Wildcats bestaat op 5 juni 2017 precies 25 jaar.
Dit houdt in dat we het seizoen 2017 - 2018 ons 25 jarig bestaan vieren.

Op zaterdag 2 september gaan we het 25 jarig bestaan van Wildcats vieren.

Wat er precies gaat gebeuren is nog niet geheel duidelijk, maar reserveer deze dag alvast in jou agenda en check regelmaig de website voor updates.

 

PostHeaderIcon Het seizoen 2017/2018 gaat beginnen

Iets meer dan een maand geleden is het seizoen 2016/2017 feestelijk afgesloten met een perfect toernooi en een heerlijke BBQ.
De vrijwilligers zijn nog even in het zonnetje gezet.

Over iets meer dan een maand gaan we van start met het seizoen 2017/2018.
Op maandag 28 augustus vanaf 17.30 uur starten we met de trainingen.
Onderstaand de tijd- en teamverdeling van de trainingen. Klik op het schema voor een grotere versie.trainingsschema 2017-2018_20170712

 

PostHeaderIcon Uitslag kleurwedstrijd Dag van Lindenholt

dag van lindenholtTijdens de Dag van Lindenholt hebben Faith en Dalira de Wildcats kleurwedstrijd gewonnen.
Ze hebben beide een basketbal gekregen.
Gefeliciteerd en veel plezier met je prijs.

 

PostHeaderIcon Toernooi 9 september - Gennep Cougars

Beste basketball vrienden,
Basketballvereniging Gennep Cougars houdt samen met het Duitse Sterkrade 69ers uit Oberhausen begin september voor het 5e jaar op rij een spectaculair seizoens-openingstoernooi!
Het altijd druk bezochte toernooi voor Heren én Dames Senioren wordt gehouden in sporthal Pica Mare te Gennep (NL) op zaterdag 9 september 2017 op onze vernieuwde FIBA-proof velden.

Er worden wederom diverse poules gemaakt (onder voorbehoud) op basis van de competitie indeling van 2017/2018, te weten:
- Tweede divisie (voor heren)
- 1e klasse (voor dames en heren)
- 2e klasse (voor dames en heren)
- 3e klasse (voor heren)
- 4e klasse (voor heren)
- Recreantenteams (voor heren en dames)

Lees meer...

 

PostHeaderIcon Sport met grenzen, Vlaggensysteem

20170628_sport_met_grenzenAfgelopen woensdag zaten bestuur en trainers bij elkaar om deel te nemen aan de interactieve bijeenkomst die verzorgd werd door Pushpa Hoppener, een van de vertrouwenspersonen bij Wildcats. Pushpa gaf op een open en plezierige wijze uitleg over het Vlaggensysteem: Een methodiek om seksueel gedrag te duiden en er op te reageren. Tevens een hulpmiddel om in gesprek te gaan over seksueel gedrag. Belangrijk is dat het in het beleid van de vereniging wordt opgenomen en zodoende een preventieve werking kan hebben.

Het aanwezige kader heeft handvatten meegekregen om op de juiste wijze om te kunnen gaan met het grensover schrijdende gedrag. De kleuren van de vlaggen geven uiteindelijk de ernst van het gedrag; in welke mate is er sprake van grensoverschrijdend seksueel gedrag en hoe ga je er mee om.

Na de theoretische uitleg en de levendige discussie zijn bestuur en trainers aan de slag gegaan met verschillende cases.

We kunnen terugkijken op een waardevolle avond waarop het aanwezige kader weer extra bagage heeft meegekregen om sporters te kunnen begeleiden binnen een plezierige en veilige omgeving.

 

PostHeaderIcon Seizoen START toernooi 2017 - 2+3 september

Beste basketballvrienden en -vriendinnen!

Nog volop bezig met het afwerken van het seizoen 2016-2017 waar nog diverse finales, playoffs en NK's gespeeld moeten worden, denken wij al weer aan de voorbereidingen op het seizoen 2017-2018. Maar nu het seizoen 2016-2017 ten einde gaat lopen en de trainingen vroegtijdig gaan stoppen bij veel verenigingen komen wij nu met deze uitnodiging.

Natuurlijk verloopt een voorbereiding niet altijd naar wens en zoeken trainers en coaches hun heil in oefenwedstrijden om te zien waar nog werk ligt voor de trainingen. Wij, Basketball Events Organisation, willen u hierbij graag van dienst zijn en u op weg helpen.

In het weekeinde van 2 en 3 september 2017 zullen wij het inmiddels vertrouwde en hoog aangeschreven SEIZOEN START-toernooi 2017, de grootste in zijn soort, gaan organiseren. Hierbij krijgt u tijdens 4 á 5 oefenwedstrijden de gelegenheid de "foutjes" in uw team te ontdekken voordat de competities weer gaan beginnen.

Lees meer...

 

PostHeaderIcon Contributie 2017-2018

Afgelopen ALV heeft de penningmeester de cijfers over het seizoen 2015-2016 gepresenteerd middels het laten zien van de Balans en de Baten en Lasten rekening over 2015-2016.

Hieruit kwam o.a. naar voren dat we financieel een heel goed seizoen hebben gedraaid. Omdat we een goede buffer hebben om eventuele mindere tijden op te vangen is er door het bestuur besloten tot een contributieverlaging. Er is gekozen om de contributies ruim 3% te verlagen. Bijgevoegd vind je de nieuwe contributie voor het seizoen 2017-2018. Ook wordt een deel gebruikt voor het vervangen van de oude basketballen en andere materialen. Het vervangen van de ballen is afgelopen seizoen al ingezet en zal komend jaar een vervolg krijgen. Verder is er afgesproken dat we de trainer/coachvergoeding opschroeven om het harde werken van deze vrijwilligers extra te belonen.

Met vriendelijke groet,
Jan Buster jr. ; Penningmeester

Laatst aangepast (zondag, 07 mei 2017 10:25)

Lees meer...

 

PostHeaderIcon Eredivisie Basketball lonkt voor TBG Dragons

logo_tbg dragons

Gelderse club krijgt de mogelijkheid volgend seizoen uit te komen in de heren eredivisie

Het is altijd al één van de doelstellingen geweest voor basketballclub TBG Dragons; een bekroning voor alle jeugdtalenten van Gelderland door deelname op het hoogste niveau voor senioren. Het is het allerlaatste stapje wat nog gezet moet worden en volgend jaar heeft de vereniging de mogelijkheid om sportief deze stap te zetten.

“Met toetreding tot de Dutch Basketball League (eredivisie basketball ) kunnen we onze talenten ook het laatste stapje in hun ontwikkeling als topbasketballer bieden” zegt Raul van Loon, verantwoordelijk voor het technisch beleid van de club.

“Maar deelname aan de eredivisie neemt ook extra kosten met zich mee en die willen we niet ten laste brengen van de huidige jeugdleden. Dus moeten we kijken naar extra inkomsten de komende maanden om onze inschrijving in de Dutch Basketball League definitief te maken”.

Lees meer...

 

PostHeaderIcon Nieuwsbrief 5 is uit

nieuwsbrief

Nieuwsbrief 5 is uit.

Klik hier voor de nieuwsbrief.

 
Agenda
Geen evenementen
GCA Online

Help Wildcats en koop
Grote Club Actie loten online.
Klik hiervoor op logo.
logo_gca

Facebook

Volg Wildcats ook via de Facebook groep.

fb-flogo-blue-broadcast-2

Sponsor Wildcats

Sponsor GRATIS Wildcats door aankopen te doen via onderstaande button.
sk_142_142

vsk2014

Wildcats STAR

wildcats-star_banner