WILDCATS NIJMEGEN

PostHeaderIcon Sport met grenzen, Vlaggensysteem

20170628_sport_met_grenzenAfgelopen woensdag zaten bestuur en trainers bij elkaar om deel te nemen aan de interactieve bijeenkomst die verzorgd werd door Pushpa Hoppener, een van de vertrouwenspersonen bij Wildcats. Pushpa gaf op een open en plezierige wijze uitleg over het Vlaggensysteem: Een methodiek om seksueel gedrag te duiden en er op te reageren. Tevens een hulpmiddel om in gesprek te gaan over seksueel gedrag. Belangrijk is dat het in het beleid van de vereniging wordt opgenomen en zodoende een preventieve werking kan hebben.

Het aanwezige kader heeft handvatten meegekregen om op de juiste wijze om te kunnen gaan met het grensover schrijdende gedrag. De kleuren van de vlaggen geven uiteindelijk de ernst van het gedrag; in welke mate is er sprake van grensoverschrijdend seksueel gedrag en hoe ga je er mee om.

Na de theoretische uitleg en de levendige discussie zijn bestuur en trainers aan de slag gegaan met verschillende cases.

We kunnen terugkijken op een waardevolle avond waarop het aanwezige kader weer extra bagage heeft meegekregen om sporters te kunnen begeleiden binnen een plezierige en veilige omgeving.

 
Agenda
Geen evenementen
Facebook

Volg Wildcats ook via de Facebook groep.

fb-flogo-blue-broadcast-2

Sponsor Wildcats

Sponsor GRATIS Wildcats door aankopen te doen via onderstaande button.
sk_142_142

vsk2014

Wildcats STAR

wildcats-star_banner