WILDCATS NIJMEGEN

PostHeaderIcon Veilig Sport Klimaat

VSK, Samen naar een Veiliger Sport Klimaat binnen Wildcats.

Het VSK-programma is een initiatief van NOC*NSF waar de NBB zich bij aangesloten heeft. Als je geïnteresseerd bent in de inhoud van het volledige programma, kijk dan op

vsk2014Klik op het VSK logo hiernaast om naar de algemene website over
Veilig Sport Klimaat te gaan.

 

 

Wildcats is al enige tijd bezig met activiteiten die vallen onder het VSK-programma.

De stand van zaken tot nu is als volgt: In 2013 zijn we begonnen met het opstellen van contracten voor spelers, trainers en coaches waarin duidelijk omschreven staat hoe wij sportiviteit zien. Het bestuur en de commissieleden hebben zich daar natuurlijk aan gecommitteerd en geven het goede voorbeeld.

De scheidsrechterscommissie is aan de slag gegaan met opleiden en begeleiden van onze scheidsrechters door meer ervaren personen. Dit gebeurt tijdens de wedstrijden, maar ook op speciale avonden waar diverse onderdelen van het leiden van een wedstrijd aan bod komen. Jaarlijks wordt minimaal een F-cursus georganiseerd.

Trainers/coaches krijgen begeleiding binnen de vereniging en worden via de NBB op het gewenste niveau gebracht. Dat daarbij onderdelen vanuit het VSK programma (Sportief Coachen o.a.) aan bod komen, is duidelijk.

verenigingsbox_box

 

Klik op de verenigingsbox hiernaast om het VSK programma van de
NBB te bekijken.

 

 

 

Wat verder in 2015 in gang is gezet, is het formuleren van onze 5 waarden.

Sportiviteit en Respect zijn de fundamenten waarop Wildcats functioneert.

Acceptatie en Teamwork zijn onmisbaar. Alle betrokkenen moeten dan basketball op een plezierige en respectvolle wijze kunnen beleven.

Om dat te onderschrijven is de Wildcats STAR ontwikkeld. Sportiviteit, Teamwork, Acceptatie, Respect en Plezier komen daarin tot hun recht.

Alle bestuursleden en de leden van de Technische Commissie hebben sinds 2015 een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) in bezit. Het streven is om ook alle trainers en coaches een VOG te laten aanvragen.

Tot slot worden Vertrouwens Contact Personen geïnstalleerd. Deze zullen eventuele problemen aanhoren en de juiste maatregelen in gang zetten.

In de ALV’s, via de Nieuwsbrieven en op de website houden we onze leden op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen binnen het VSK programma.

Laatst aangepast (maandag, 23 maart 2015 21:10)

 
Terug
Agenda
Geen evenementen
Facebook

Volg Wildcats ook via de Facebook groep.

fb-flogo-blue-broadcast-2

Sponsor Wildcats

Sponsor GRATIS Wildcats door aankopen te doen via onderstaande button.
sk_142_142

vsk2014

Wildcats STAR

wildcats-star_banner