• Op zaterdag 26 en zondag 27 augustus vinden op station Bijlmer-Arena in Amsterdam de ‘Finals’ van het Nederlands Kampioenschap 3x3 Basketball plaats. De beste spelers van het land strijden er in verschillende leeftijdscategorieën om de eer zich het beste 3x3 team van Nederland te mogen noemen.

    Toegang is gratis. 

    De teams die deelnemen aan de ‘3x3NL Tour Finals’, zoals het evenement officieel heet, zijn er op uitnodiging. Het afgelopen jaar streden ze in verschillende steden verdeeld over het land om toegangstickets. Hierdoor spelen de teams die meedoen aan de Finals gegarandeerd op hoog niveau. Team Utrecht beschikt in de ELITE-categorie bijvoorbeeld over spelers met internationale ervaring. Zij zijn één van de favoriete ploegen in hun klasse. Er doen mannen- en vrouwenteams mee, verdeeld over leeftijdscategorieën, én er komen rolstoelbasketballers in actie. 

    De 3x3 Finals vormen niet het enige evenement dat in het laatste weekend van augustus plaatsvindt. De Finals zijn namelijk de kick-off van de ‘Urban Sports Week Amsterdam’ (USWA). Tijdens dit event faciliteert de stad evenementen door heel Amsterdam, zoals skateboarden, calisthenics, BMX en dus ook 3x3 basketball.