• BC Lieshout VSE 1 - Wildcats VSE 1 ⛹🏼‍♀️

Zaterdag 1 februari speelde het Damesteam van Wildcats uit in Lieshout. 🏀💪🏼 Met een krappe bezetting, wegens blessure en ziekte lost het Damesteam het vanzelf op. Met 6 speelsters (5.5 spelers) gaan we ervoor.

Het was een fel, snel spel wat werd gespeeld op centercourt. We konden vrij snel vanaf het begin inside lopen, waardoor we meerdere kansen creëerde. Er werd goed gefloten, waardoor we lekker konden spelen. We hielden ons goed staande en stonden na het 1e kwart 16-16, met een nette gelijke stand. 👏🏼✅
    De vraag was hoe lang we dit conditioneel vol gingen houden met z’n zessen, maar dit moment al zeker goed gepakt!
    Het tweede kwart werden we verslagen met 21 tegen 8 punten. Onze conditie ontbrak meer of waren te snel met keuzes maken. Al waren enkele kansen wel prima keuzes. Met de rust bracht dit een stand van 37-24.

Ons doel voor de tweede helft was rust brengen in onze eigen aanvallen. Na de full court press van de tegenstander passend te verslaan, was de energie hoog, waardoor we soms de rust niet konden pakken. Een dribbeltje terug en rust pakken, dat was vooral de opdracht. Zo creëerde we dezelfde aanvallen als in het begin van de wedstrijd. En dat hielp 💪🏼 Na het 3e kwart stond het 59-40. Goed gelijk op wederom met een verschil van 22-16. Motivatie was er zeker wel!
    Tussendoor werden er naast de inside kansen, goede drietjes geschoten.
    Hard werken, doorzettingsvermogen, luisteren, communiceren met elkaar en goed spel spelen; dat waren de credits voor dit 4e kwart. Zelfs met één puntje dit kwart gewonnen met 16-17 🎉
    Dit bracht ons een eindstand van 75-57.

Een uitslag waar we trots op mogen zijn. 🙏🏼 Een verschil van 18 punten.. Waarbij we al gauw een check deden wat de 1e uitslag was van een eerdere wedstrijd. Dit was de 1e keer; 19-51 (verschil van 32 punten). Dus nu helft verminderd ongeveer en een groei laten zien 👏🏼, ondanks onze wedstrijdresultaten.
    Tevens een compliment van de tribune gekregen, hoe we deze wedstrijd gespeeld hebben met z’n zessen! Sportief en knap resultaat 💪🏼🏀😁

‪Zaterdag 8 februari speelt VSE 1 na een halve maand weer een thuiswedstrijd in de Horstacker tegen WBB Giants, om 17.15u. ‬