• Zaterdag 22 oktober was de uitwedstrijd bij Challenge in Beuningen. Zware tegenstand verwacht want zij staan #2 in de competitie met maar 1 verlieswedstrijd. Wij zijn bijna compleet, alleen Joep ontbreekt. Voor mij was het een weerzien met oude bekenden in een geheel opgeknapte Tinnegieter. Gisteren veel getraind in spelsituaties met 5 vs. 5. Eens kijken wat er van te zien zal zijn.
    Niet veel in het eerste kwart. Nadat Eren de openingsscore had bleven we veel ballen missen, strooien met slechte passes en hun #7 was iedereen te snel af. Een teleurstellend begin met als stand 21 – 8 na 10 minuten. Maar we knokten ons terug de wedstrijd in. Halverwege het 2e kwart was de stand 28 – 18 en was de coach van Callenge genoodzaakt een time-out te nemen. Voor ons een opsteker want die neem je als het slecht gaat. Terug geknokt tot 28 – 24, maar op de valreep werd het toch 32 – 24 bij de pauze. Een prima prestatie, zeker als je ziet dat wat in de trainingen geleerd is je hier terug ziet. In de pauze tijd voor wat positieve peptalk en daar gaan we. Met een enorme goede wedstrijdmentaliteit, strakke defense, goede offense met mooie lay-ups en schoten, af en toe screens die gezien én gebruikt werden, in één woord: geweldig. Met als beloning een eindstand in het 3e kwart van 43 – 41. De beer, pardon, de Wildcats is los. Even leek het nog fout te gaan zodat Challenge een 7 punten voorsprong kon nemen, maar na hun opleving kwam de onze. Even nog 4 punten voor gestaan, maar de druk was te groot en de eerder genoemde #7 kon gelijk maken. Nog 2 vrije worpen gemist van onze kant en de eindstand was 57 – 57. Verlenging!
    Een verlenging komt niet heel vaak voor en zeker niet in deze leeftijdsklasse. Nee, er is geen “golden goal”, we spelen 5 minuten per verlenging. Desnoods tot vanavond er een winnaar is. via 57 – 58, 59 – 58, 59 – 60 werd de wedstrijd beslist door vrije worpen. Zij scoren 2 keer, wij missen 2 keer en verliezen met 61 – 60. Bloedstollende finale. Een genot, ook voor de neutrale toeschouwer om naar te kijken. Kanjers zijn het, de mannen van mijn team. Volgende week de terugwedstrijd in De Horstacker om 13 uur. Komt dat zien en moedig onze mannen aan. Ze verdienen het.