• RESTERENDE COMPETITIEWEDSTRIJDEN IN HET KALENDERJAAR 2021 UITGESTELD

  Naar aanleiding van de maatregelen die de overheid op vrijdag 26-11-2021 heeft bekend gemaakt, heeft het bestuur van de NBB besloten de drie competitieronden in december uit te stellen. De topsportcompetities zijn uitgezonderd van deze maatregelen. Doel van de maatregelen is om de snelle toename van het aantal coronabesmettingen en de ziekenhuisopnames af te remmen. De NBB vindt het belangrijk om daar maximaal aan bij te dragen.

  Joop Brakenhoff, voorzitter van de NBB licht het besluit toe. ‘We hebben het weekend benut om alle consequenties die deze maatregelen met zich meenemen goed in kaart te brengen. Hierbij hebben we de ontvangen signalen van de verenigingen serieus meegewogen. We staan hier voor een enorm lastig dilemma. Het blijven sporten en bewegen in deze bijzondere tijd is van groot belang, sporten en bewegen is immers deel van de oplossing. We voelen echter ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid. We willen voorkomen dat teams zonder te trainen wedstrijden moeten spelen met risico op blessures als gevolg. Door de wedstrijden uit te stellen beperken we daarnaast de reisbewegingen tot lokale mobiliteit. In de afgelopen weken constateren we dat het aantal afzeggingen van wedstrijden wegens corona is opgelopen. Ook dit is meegenomen in de afwegingen. Met alle informatie die we nu hebben vinden we dat uitstel van de drie competitieronden in december de beste oplossing is. Mede in de hoop en de verwachting dat we daardoor in het nieuwe jaar de competities kunnen hervatten’.

  We roepen de verenigingen op, om binnen de mogelijkheden die er zijn, trainingen, clinics en opleidingen te blijven verzorgen voor hun leden en daar waar mogelijk oefenwedstrijden onderling te organiseren. Op deze manier kunnen we aanbod blijven verzorgen voor onze basketball community.

  De NBB wil met dit besluit vooral duidelijkheid creëren en met de verenigingen en alle vrijwilligers de focus gaan leggen op de tweede helft van de competitie. 

  Concreet betekent dit besluit het volgende:

  • De competitieronden in de landelijke competities en in de afdelingen senioren competities worden fictief verplaatst naar 30 juni 2022. Deze wedstrijden worden op een later te bepalen tijdstip ingehaald.
  • In de afdelingscompetities jeugd komen de competitieronden in december te vervallen. De nieuwe indeling voor de 2e helft van het seizoen is inmiddels gecommuniceerd of zal spoedig volgen. 
  • De maatregelen betreffen niet de landelijke topcompetities; te weten de BNXT League, WBL en Rolstoel Eredivisie. Deze zijn uitgezonderd van de beperkingen.
  • De bekerwedstrijden tussen landelijk spelende teams en BNXT League teams worden uitgesteld. BNXT teams die onderling hebben geloot kunnen wel spelen, omdat zij vallen onder de uitzondering van topsportteams.