• Op 7 januari 2023 was het dan zover. We konden, na enkele jaren onderbreking wegens coronaperikelen, eindelijk de traditie van een jaarlijks oliebollentoernooi voortzetten. Bij gebrek aan een werkende activiteitencommissie heeft het bestuur de handen ineengeslagen en is voortvarend aan het werk gegaan. Aankondigingen in de nieuwsbrieven en een intekenlijst op de bar van de kantine leverden een 100-tal aanmeldingen op. Geweldig goed. Op de dag zelf kwamen daar nog tientallen bij en werd De Horstacker druk bevolkt met leden, broers, zussen, ouders en vrienden daarvan.

    De enorme hoeveelheid spelers leidden tot een indeling met 12 teams. En met regelaar annex spreekstalmeester Wim Somhorst kon het feest beginnen. In de pauze werden de bestverkopende leden (van de Grote Clubactie) in het zonnetje gezet en bedankt namens de club door onze penningmeester. Behalve hun verdiende geld en een oorkonde werden ze verrast met een eigen bal.

    Rond half vijf werd het tijd de stand op te maken en ieder te bedanken voor het getoonde sportieve spel én op te roepen na het opruimen naar de kantine te gaan voor bubbels (met en natuurlijk ook zonder alcohol) en oliebollen.

    Ook hier weer een zeer geanimeerde bijeenkomst waar we elkaar het beste konden toewensen voor het nieuwe jaar. De oliebollen waren zeer smakelijk wat niet verwonderlijk was, want ze kwamen van Bakker Bart. Deze had ze tegen een zéér schappelijk tarief voor ons gebakken. Een reden om voortaan bij Bakker Bart je brood enzovoort te halen. Er waren wat oliebollen overgebleven zoals de laatblijvers opgemerkt moeten hebben. Deze zijn bijzonder goed terechtgekomen, onder anderen bij het Oud Burgeren Gasthuis.

    Ik denk dat we als afsluiting van dit verslagje kunnen zeggen: we kunnen terugkijken op een geslaagd toernooi dat zeker een vervolg verdiend.

    P.S. Eind van dit seizoen is er natuurlijk weer een eindeseizoenstoernooi met BBQ. Let op de aankondigingen en als je zin en tijd hebt, meld je als vrijwilliger aan bij het bestuur.