• Zaterdag 6 januari. 08.15 uur, 4 graden Celsius, iedereen present en richting Utrecht.
  Tim, Maxim, Noah en Max (Wildcats U14-1 team) staan opgesteld voor het tweede 3x3 League NL toernooi.
  Het vorige toernooi werd slechts de finale verloren en nu, na een kerstvakantie vol eten en zonder trainingen, is het de vraag of dit geëvenaard kan worden. De eerste wedstrijd ging gelijk op en nadat de tegenstander in de laatste seconde een 2 punter maakte moest er nog gestreden worden voor het laatste punt. Vol erop en kort daarna was de eerste winst binnen, 9-8.
  De tweede wedstrijd was een topper tegen de winnaar van het vorige toernooi, U14 Squad. Het enige team dat ons toen de baas was. Met blakend zelfvertrouwen betrad de tegenstander dan ook het veld. Vlot spel, aanval, verdediging, schieten; alles op orde van onze kant en de winst ging deze keer terecht naar ons, 11-7.
  De derde wedstrijd werd gemakkelijk gewonnen met 16-5 en de vierde wedstrijd werd een oefenpotje. Half dromend tikten de minuten weg; ontspanning, een beetje galerieplay hier en daar en de wedstrijd werd voortijdig beëindigd door het behalen van de maximale score. 21-5. Met tevreden gevoel, compassie met de tegenstander maar ook..zelfgenoegzaamheid(?).. werd er wat gedronken en gewacht op de laatste wedstrijd: de finale. In gedachten werden misschien de shirts die de winnaar van het toernooi ten deel vallen al aangetrokken.
  Trainer Alexander probeerde de energie erin te houden, hield de focus op de volgende wedstrijd. In de finale troffen we weer U14 Squad (Amsterdam) en met de ervaring van de eerdere winst bestond er serieuze hoop op toernooiwinst.
  Wellicht was het juist deze combinatie, van tevredenheid en wegvallen van wedstrijdtempo door het veel te makkelijke potje van hiervoor, die leidde tot een deceptie. Het wilde maar niet lopen. De scherpte die vandaag zo opviel was er niet meer. Ballen komen niet aan. Schoten gaan mis. De tegenstander werd sportief gefeliciteerd en met beteuterde koppies liepen we van het veld: 13-3 verloren.
  Helaas, maar laten we niet vergeten, het was een prachtige basketbal dag waar met veel plezier doorgaans prima gespeeld werd. Lol met elkaar, met de tegenstanders, excellent sfeertje over het geheel. En naast alle successen misschien ook wel wat geleerd over toernooi spelen, hoewel dat op de terugweg misschien toch nog overstemd wordt door het laatste potje..
  Veel zin in het volgende toernooi!
  Hascar, vader van Max