• Landelijke primeur Walking Basketball toernooi in Nederland 6 januari jl.

  Zaterdag 6 januari vond het eerste Walking Basketball toernooi in Wageningen plaats. Er deden 6 teams mee Pluto uit Wageningen, Hammers uit Zwolle, Arnhem Eagles, Challenge uit Beuningen en ook Joy-M uit Malden en natuurlijk Wildcats uit Nijmegen.

  Het toernooi ging om “samen meedoen”, sportiviteit en doorgaan met bewegen via Walking Basketball of je nu oud, jong, dik, dun, goed, ervaren of beginner bent. Het ging om de sportiviteitsbeker, maar fanatiek bleven de teams natuurlijk toch ook.

  Bij Walking Basketball Wildcats Nijmegen spelen elke maandagochtend zo’n 14 mensen van allerlei leeftijden en niveaus met elkaar De meesten hebben ooit op de middelbare school gebasketbald, maar vinden ‘t leuk om het steeds beter te leren en natuurlijk flink te bewegen in de partijtjes tegen elkaar. Dit alles onder de bezielende leiding van Jan, Frans en Peter, die heel verschillend zijn, maar heel geduldig en gezellig.

  Het toernooi was door de Wageningse Oldstars afdeling van Pluto heel goed georganiseerd. Met lekkere oliebollen en veel sportiviteit. In tegenstelling tot Wildcats bestond het team van Pluto uit enkel mannen, allemaal wat ouder, maar duidelijk zeer geoefende (lange) basketballers. Dat leverde soms hilarische taferelen op met onze kleine vrouwen uit Wildcats Nijmegen. Alle hulde voor zowel de organisatie alsook de sportiviteit van Pluto. Verder hadden wij het nadeel dat we maar 6 spelers hadden terwijl de andere teams veel groter waren en dus meer konden wisselen.

  De beker ging naar Malden, Joy-M. Vooruit, een volgende keer gaat Wildcats Nijmegen voor de revanche!

  PS Er zijn nu plannen in de maak om ook bij Wildcats een Walking Basketball toernooi te organiseren en wel op 20 april van 10-17 uur. Uitnodigingen naar veel clubs zijn bijna de deur uit.

  Hou de Facebookpagina , website en nieuwsbrieven in de gaten.

  Team Wildcats