•  

  Wildcats en United Academy starten met OldStars walking basketball in 2021

   

  Basketball Vereniging Wildcats en United Academy starten op maandag 18 oktober 2021 met OldStars walking basketball. En dat elke week op maandag het jaar rond (behalve rond kerst). Om 09.30 uur is de inloop en we starten om 10.00 uur met de trainingen. Om 11.00 uur is het tijd voor een gezamenlijk kopje koffie, thee o.i.d. Hiermee bieden de clubs ook ouderen de mogelijkheid om de sportieve en sociale voordelen van het verenigingsleven te (blijven) ervaren. Met OldStars walking basketball bieden Wildcats en United Academy een aangepaste spelvorm voor basketball op latere leeftijd. Deze spelvorm is uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven sporten.

   

  Wat is OldStars walking basketball?

  Met OldStarswalking basketball bieden Wildcats en United Academy een aangepaste spelvorm aan voor basketball op latere leeftijd. De belangrijkste aanpassingen zijn niet rennen of springen met en zonder bal. Geen fysiek contact door de afstand tussen de spelers. Deze spelvormen staan onder begeleiding van een OldStars begeleid(st)er en/of trainer. In principe kan iedereen meedoen, maar het richt zich voornamelijk op de leeftijdsgroep 55+. Ideaal om beter kennis te maken met de sport van uw (klein)kinderen.

   

  OldStars walking basketball is onderdeel van OldStars Sport, een project van het Nationaal Ouderenfonds. Dit is een verzameling van aangepaste spelvormen, zoals o.a. OldStars walking football, OldStars walking hockey, OldStars walking handbal e.a. Dit uitgebreide OldStars aanbod maakt het Ouderenfonds mogelijk met de landelijke partners Menzis, VWS, RCOAK, Stichting Sluyterman van Loo en Zawabas.

   

  Met de uitbreiding van het OldStars aanbod neemt het Ouderenfonds een volgende stap in de landelijke ontwikkeling van de 100% ouderenvriendelijke sportverenigingen. Hierbij staan gezond en fit blijven én socialisatie in en rondom de sportvereniging centraal. Na elke training sluit men af met koffie/thee of ander drankje.

   

  Heeft u interesse in deelname en/of wilt u op de hoogte worden gehouden?

  U hoeft alleen zelf te zorgen voor goede sportschoenen en makkelijk zittende kleding. Heeft u interesse om deel te nemen of heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar Jan Buster, 0619043301, secretariaat@wildcats-nijmegen.nl of Frans van de Geer, 0627219460, frans@tbgdragons.nl en/of buurtsportcoach Janneke Verwoert, j1.verwoert@nijmegen.nl, 0650154105.