• Lidmaatschap

 • Algemeen

 • Op dit moment is er een wachtlijst voor kinderen tot 14 jaar wegens het een gebrek aan trainers/coaches en zaalhuur. Het blijft wel mogelijk op deze lijst geplaatst te worden, maar wanneer de problemen opgelost zijn blijft onzeker. Voor informatie mail naar info@wildcats-nijmegen.nl.

   

  Bij basketballvereniging Wildcats is basketballen mogelijk vanaf ongeveer 6 jaar. Voor mogelijkheden mailt u naar info@wildcats-nijmegen.nl. Geïnteresseerden mogen gratis 3 trainingen op proef meedraaien. Dan moet een keuze worden gemaakt of basketball past bij het aspirant-lid. De train(st)er bepaalt of er plaats is in zijn of haar team. Het kan zijn dat er een wachtlijst is, maar dat hoort u dan. Het is mogelijk trainend lid te worden, maar voor de jeugd geldt dat het de bedoeling is na maximaal 1 seizoen competitie te gaan spelen. Om lid te worden, vult u na overleg met de train(st)er het aanmeldformulier in en ondertekent het. Vergeet niet aan te geven wat de extra (ouder)taak is die u wilt vervullen. Dit omdat de vereniging draait op alleen vrijwilligers zodat we de contributie zo laag mogelijk kunnen houden. De train(st)er van het betreffende team ondertekent het aanmeldformulier ook, waarna u het formulier brengt, mailt of per post stuurt naar de ledenadministratie. Wanneer het lid is ingeschreven, ontvangt u hiervan een bevestiging per e-mail.
  U bent, voor minimaal een (het lopende) seizoen, lid tot wederopzegging. Het lidmaatschap wordt stilzwijgend verlengd met een seizoen, tenzij u zich vóór 1 mei van het lopende seizoen per e-mail bij de ledenadministratie afmeldt.

 • Contributie 2022-2023

  Op de Algemene Vergadering van is de contributie voor het seizoen 2022 - 2023 vastgesteld:

   Contributie voor Walking Basketbal €130,-

 • Leeftijds groepen

 • Leeftijdsgroepen

  De leeftijdsgroepen zoals vastgesteld door de NBB zijn als volgt:

  Bij de leeftijdsgroepen is de leeftijd op 1 januari van het lopende seizoen bepalend.
  U staat voor Under (Onder). Dus U14 is leeftijdsgroep spelers "onder 14 jaar".

  LEEFTIJDSCATEGORIEËN 2021-2022

  SENIOREN

  1999 OF EERDER

  U22

  2000 OF 20001

  U20

  2002 OF 2003

  U18

  2004 OF 2005

  U16

  2006 OF 2007

  U14

  2008 OF 2009

  U12

  2010 OF 2011

  U10

  2012 OF 2013

  U8

  2014 OF LATER

   

  Voorbeeld:
  Een speler die is geboren op 1 januari 2005, mag het seizoen 2020-2021 in een U16-competitie spelen. Een speler die is geboren op 31 december 2004, moet in een U18-competitie spelen of dispensatie aanvragen, waarna het U16-team met verlies van rechten speelt (bij acceptatie van de dispensatie)

  In het tabblad "Teams" zijn de trainingstijden en locaties van de trainingen te vinden.
  Of klik hier om er rechtstreeks naar toe te gaan.

 • Tenue

  Het Wildcatstenue bestaat uit een zwart shirt en een zwarte broek. Om aan competitie wedstrijden deel te kunnen nemen moet je een tenue kopen. Alvorens het tenue te kopen is het verstandig met de Trainer / Coach te overleggen met welk nummer je gaat spelen.

  Het tenue (shirt / short / nummers / logo) is voor € 50,- te koop bij Sportshop Richard Kregting.
  De kosten voor het bedrukken van een naam op het shirt zijn € 5,-
                                                    Paul Krugerstraat 109
                                                    6543 MT  Nijmegen
                                                    024 - 377 3374

  Een voorbeeld van het tenue zie je hiernaast.
  In vele gevallen kun je ter plekke de juiste maat uitzoeken en gelijk laten bedrukken.

 • Handboek Competitie

 • Reglementen / Handboeken NBB

  Op de website van de NBB zijn alle Reglementen en Spelregels op te zoeken.
  Voor de competitie zijn het Wedstrijdreglement en Handboek Competities 2021-2022 van belang.
  Het handboek is een aanvulling op het Wedstrijdreglement en alle zaken betreffende competities die in het Wedstrijdreglement niet zijn geregeld, worden in dit handboek benoemd

  Wedstrijdreglement NBB

  Handboek Competities 2021-2022

   

 • Opzeggen lidmaatschap

  Denk je erover om op te zeggen of weet je het al zeker, stuur dan vóór 1 mei bericht naar de ledenadministratie (ledenadministratie@wildcats-nijmegen.nl). Alleen schriftelijk berichten kunnen verwerkt worden. Berichten via de trainer/coach of een mondeling bericht worden niet geaccepteerd.

  Je ontvangt altijd een schriftelijke bevestiging van je uitschrijving.

  • Leden die willen stoppen met basketbal schrijven zich vóór 1 mei van het lopende seizoen uit.

  • Schrijven leden zich uit tussen 1 mei en 1 september, dan wordt hun lidmaatschap omgezet in een trainend lidmaatschap (met daarbij behorende contributie) en worden zij met ingang van het volgende seizoen definitief uitgeschreven.

  • Schrijven leden zich ná 1 september uit, dan blijft hun lidmaatschap (zonder geldige reden) tot het einde van het seizoen staan, wordt de bijbehorende contributie geïnd en worden zij met ingang van het volgende seizoen definitief uitgeschreven. Alle verplichtingen blijven dan wel van kracht.

  Aan het eind van het seizoen worden de afgemelde leden uitgeschreven. Deze oud-leden krijgen per mail een bericht van uitschrijving.